sunnuntai 7. lokakuuta 2007

Disaster Center

Käytiin tuossa taannoin koulun järjestämällä field tripillä katastrofikeskuksessa ja tässä siitä lyhyt ja ytimekäs selostus kuvilla koristeltuna.

Tarjolla oli siis taifuunia, maanjäristystä sekä tulipaloa. Ideana oli harjoitella miten selviydytään näistä erilaisista tilanteista. Taustatietona mainittakoon, että Tokio sijaitsee kolmen aktiivisen mannerlaatan törmäyspisteessä, joten tärinää on luvassa tasaisin väliajoin. Lähivuosille onkin ennustettu tuhoisaa kovimman luokan maanjäristystä, että eikun odottelemaan... ja harjoittelemaan.

Ensimmäisenä oli vuorossa 3D-leffa maanjäristyksestä. Tämän jälkeen siirryttiin tuulitunneliin harjoittelemaan aerodynaamisia taifuunintorjunta-asentoja. Meille synkän pohjolan syysmyrskyihin tottuneille tämä oli tietenkin lasten leikkiä, mutta antoi oivan tilaisuuden reenata kotkalaisen mäkihyppääjän vakiostanssia.

(Itset Taifuunissa)

Seuraavana kokeilemaan miltä tuntuu 6-luokan maanjäristys, joka siis oli kovin taso eli vastaa varmaan jotain reilun 8 richerin vatkausta. Seuraavaksi jokajampan maanjäristysopas, koska eihän sitä koskaan tiedä koska se seuraava ISO iskee sinne kylmään pohjolaan: Kun tunnet jalkojesi alla tärinää, nappaa pöydällä aina säilyttämäsi tyyny ja laita se päähän. Sitten ei muuta kun pöydän alle kyykkimään, kunnes pahin on ohi. Tämän jälkeen kaasu pois (olettaen että talossa on kaasuhella) ja ovi auki, jotta on pakoreitti turvattu (olettaen, että ei jäänyt jääkaapin alle niinkuin EeeSA). Sitten voikin laittaa bob marleyn jammailemaan ja ottaa loppupäivän chillisti.



Viimeisenä vuorossa elementeistä kuumottavin elikkäs tuli. Ensin piti reenata evakuintia pimeässä savusokkelossa, josta Team Finrandon kokeneet sissit suoriutuivat ennennäkemättömällä tehokuudella ja järjestäjien aploodien saattelemana. Viimeisenä haasteena oli sammuttaa tulipalo vaahtosammuttimella. Tässäkin kaikki suomalaiset onnistuivat moitteettomasti, paitsi Sini, joka onnistui polttamaan koko talon....
(Huomatkaa vanhan pioneerin oikeaoppinen korpo)

(JLSP-jengiä)

Kaikenkaikkiaan ihan opettavainen kokemus (paitsi saksalaiselle syväsukeltajalle, joka onnistui jälleen ylittämään itsensä vetämällä kierroksen jälkeisestä quizista 0/6)
Ja lopuksi lapset pääsivät onnellisina leikkimään rankan päivän jälkeen....

(no comment)
The School trip to disaster center. The whole JLSP gang was there. Taifuun machine, smoke diving and earth quake simulator. Pretty nice place, but we would´ve needed more action and stuff. Luckily after the main tour was over we found a kiddies playroom _o/

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

IIH! Tätä oli odotettu! Jälleen jaksaa viikon odotella innolla uusia tarinoita.

Anonyymi kirjoitti...

ITSE