keskiviikko 19. syyskuuta 2007

Minasan, Konnichiwa - jotta päivää vaan... - Hello everybody and good day :)

Alkumatkan pyöriminen ja ihmettely alkaa pikkuhiljaa olla taakse jäänyttä elämää ja koulukin pyörähti eilen kunnolla käyntiin. Eilen saimme ensimmäisellä tunnilla kuulla, että meidän täytyy muutamaa tuntia myöhemmin pidettävässä koulun avajaisseremoniassa pitää lyhyt esittely itsestämme Nipponin kielellä...eli luu kurkkuun heti lähtösuoralla. No tästä selvittiin kuitenkin jokseenkin kunnialla. Avajaisseremonia pidettiin 98% japaniksi, joten meillä ja myös muutamalla paikallisella professorilla oli hiukan vaikeuksia pysyä hereillä.

Tänään alkoikin opetus sitten oikein tosissaan. Aamupäivä oli kielenopetusta, lounastauon jälkeen seurasi luento sarjassa "Japanese mind" ja kuin jälkiruoaksi ennen kotiin pääsyä meille syötettiin Kanji-aakkosia. Lohdutusta ei ainakaan suo se, että näitä vaikeaselkoisimpia aakkosia on loputtomalta tuntuva määrä. Koulupäivän kesto oli 9.00 - 16.10.


Opetustahti tuntuu ainakin näin aluksi meikäläisen kultaisella kielipäällä mitattuna aika kovalta, mutta toivotaan, että tilanne helpottuu hiukan kun pääsee edes jotenkin sisälle tähän kiekuroitten maailmaan.

Maanantaina oli vapaapäivä ja pyörimmekin Shinjukussa koko päivän. Oppaana toimi Kotkassa muutama vuosi sitten vaihtarina ollut Asako kaverinsa kanssa. Asakon avulla saatiinssa hommattua pre-paid puhelimet Eerolle ja minulle, kun turistiviisumilla oleskeleville liittymän avaaminen on mahdotonta. Bongattiin muuten Shinjukusta myös "Finlando Sauna", jonne täytyy ehdottomasti tehdä ristiretki lähitulevaisuudessa. Syömässä käytiin japanilaisessa all-you-can-eat paikassa Shabu-Shabua ja Sukiyakia...lähes pelkkää lihaa eli juuri meidän makuun. Käytiin myös ikuistamassa rujot naamamme japanilaisten suosimassa valokuvakoppihärpäkkeessä, josta ei kyllä otettu oikein mitään tolkkua. Idea on kuitenkin se että saat itse muokkailla kuvaa ja lisäillä kaikenlaista härpäkettä.













Rahanmeno on kyllä ollut huimaa vaikkei ruoka täällä kallista olekkaan. Turmioksi koituu lähes päivittäiset vierailut Yodobashin lähes kymmenkerroksiseen elektroniikkatavarataloon. Tähän menessä mukaan on tarttunut mm. kamerat (itselle, kenulle ja eerolle), läppärilaukkua, jatkojohtoa, adaptereja, kännykät (itselle ja eerolle) ja kovalevy kenulle. Jatkossa pitää yrittää vähän hillitä tätä kulutusjuhlaa.

Ensi perjantaina onkin sitten tarkoitus lähteä valtaamaan Japanin korkein huippu eli Fuji-san. Siitä reissusta sitten jälkeenpäin lisää. Tältä erää ei sitten muuta kun sayonara.

The first week in school! What kinda speed they are teaching us these wierd hiragana and katangana. Whooah it goes over my head. Kanjis these drawing made up by the devil, who on earth can learn this kinda stuff? We met asako our local guide who help us buying prepaid phones and took us eating sukiyaki and shabushabu. Also the first visit to purikura and some shopping.

1 kommentti:

seuraaja kirjoitti...

Kuule looseri, sinun olisi ollut parempi jäädä tänne sateiseen Suomeen syömään kaurapuuroa, niin ei tarvitsisi itkeä rahan menoa.